Harrastamisessa tarvittavia taitoja vahvistava toiminta

Harrastuksiin sitoutuminen ja mieleisen harrastuksen löytäminen voi olla haastavaa. TAITO-kerhoissa lapsi pääsee kokemaan erilaisia liikunnallisia, luovia, sosiaalisia toimintoja, joiden kautta voi tunnistaa omia mielenkiinnon kohteitaan. TAITO-kerhoissa ei kilpailla vaan toimitaan yhdessä ryhmänä mukavia kokemuksia tuottaen.

Tunteiden purkaminen ja käsittely

Sosiaaliset ja liikunnalliset taidot

Mahdollisuus kevyeen harrastamisen kokemukseen

Jotta lapsi pystyy sitoutumaan harrastukseen ja kehittymään ryhmämuotoisissa toiminnoissa, täytyy hänellä olla tiettyjä valmiuksia ryhmätoimintaan. Nämä valmiudet ovat esimerkiksi fyysisiä ja sosiaalisia taitoja.

Lapsi vahvistaa toiminnan kautta ryhmä- , sosiaalisia- ja liikunnallisia taitoja, joiden avulla muihin harrastuksiin sitoutuminen on jatkossa helpompaa. Toiminnan ohjaajat tukevat lapsia tekemisessä ja toiminnassa huomioidaan muun muassa tunnetaitojen vahvistaminen harrastamisen kokemuksen tuottamisen ohella. Ryhmissä voidaan toteuttaa harrastamiseen liittyvien tunteiden purkamista ja käsittelyä, toimintaan sitoutumisen pohtimista ja motivaatiokeinoja toiminnassa. Lapsille syntyy kokemus mukana olosta ja he oppivat uuden taidon, harrastamisen taidon.

Fyysisten taitojen osalta lapset tarvitsevat toistoja sekä motivointia toteuttaa ja harjoittaa erilaisia aktiviteettejä. Pallopelit, juoksu, luovuutta vaativat leikit yms. vaativat lapselta rohkeutta kokeilla. Suurimmalla osalla taidot on olemassa, mutta ne voivat olla vielä piilossa ja niiden näyttämiseen tarvitaan vain rohkaisua. Toimintamme vastaa myös valtakunnalliseen drop out -ilmiöön tarjoamalla mahdollisuuden kevyeen harrastukseen tai harrastamisen kokemukseen lukkiutumatta johonkin tiettyyn lajiin tai toimintaan.

Kysy lisää ja ilmottaudu

Uudet osallistujat ovat tervetulleita mukaan ympäri vuoden. Ota rohkeasti yhteyttä ja ilmoita kerholainen mukaan!